Spoštovani starši oz. skrbniki!

 

Novo šolsko leto in s tem tudi vrtčevsko leto se je začelo. Veseli smo, da smo spet skupaj in da so se vrata odprla tudi za naše najmlajše.

Novo vrtčevsko leto bo za vse nas drugačno kot pa smo ga bili vajeni do sedaj, saj se soočamo s posebno situacijo in razmerami, ki se iz dneva v dan spreminjajo. Da bi zagotovili nemoteno obratovanje vrtca pri svojem delu, dosledno upoštevamo priporočila in ukrepe vladnih in strokovnih služb.

Ob začetku novega šolskega leta se je v prostore vrtca vrnilo večje število otrok in seveda s tem tudi večje število staršev, ki vstopajo v prostore vrtca. Zato vas še enkrat naprošamo, da se dosledno upoštevajo osnovna navodila in priporočila:

  • v vrtec lahko vstopajo le zdrave osebe,
  • nošenje mask ob vstopu v prostore vrtca,
  • redno razkuževanje rok in obutve pred vstopom v vrtec,
  • ohranjanje varnostne razdalje.

 Higienska priporočila za vrtce izdana s strani NIJZ si lahko preberete na povezavi

Higienska priporočila za vrtce za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2: Priporočila za obdobje, ko se v državi pojavljajo posamični primeri in skupki primerov COVID-19.

Prav tako bi želeli še enkrat poudariti, da imate starši oz. skrbniki ključno vlogo pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in okužb v vrtcih. Vrtec naj zato obiskujejo le zdravi otroci, brez znakov akutne okužbe dihal.

Prosimo vas tudi, da si na spodnji povezavi pogledate in preberete smernice NIZJ kdaj vključiti otroka v vrtec po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi.

Vključitev otroka v vrtec/šolo po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi – smernice

Ob ponovni vključitvi otroka v vrtec po daljši odsotnosti zaradi počitnicah ali po bolezni, vas prosimo, da s seboj prinesete izpolnjeno IZJAVO STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC (Priloga 3 priporočil NIJZ).

 

 

Lep začetek šolskega leta!

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)