SVETOVNI DAN ZEMLJE

 

Vsako leto 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. Letos praznujemo že 50. obletnico zapored. Tega dne se spominjamo našega planeta – planeta Zemlje in ta praznik obeležujejo tudi v več kot 192 državah sveta.

Glavna tema letošnjega dneva Zemlje so podnebni ukrepi. Podnebne spremembe veljajo za najpomembnejši izziv za prihodnost človeštva in ohranjanje pogojev, ki omogočajo življenje na tem planetu.

Tudi v vrtcu vsako leto posebno pozornost posvetimo temu dne in že naše najmlajše učimo, da moramo za svoj planet, svoj dom lepo skrbeti, da ga moramo imeti rad in poskrbeti, da ostane čist. S tem zagotovimo  in omogočimo takšen planet, ki bo tudi generacijam, ki prihajajo za nami omogočal normalno, zdravo življenje.

Dan Zemlje je idealna priložnost, da se spomnimo kakšen prečudovit planet je naša Zemlja, ki nam ponuja tako veliko naravno pestrost – živalstvo, rastlinstvo, življenjska okolja in še marsikaj.

Eko šola je s pomočjo sodelavcev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES)  omogočila brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma Žejni svet.

Ogled filma je mogoč od 17. do 24. aprila 2020 na portalu ARNES

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)